Monday, January 2, 2012

Uneblogi resolutsioon 2012

2012, hoia alt!


Seoses aastanumbri vahetusega tegin uneblogis kerge inventuuri, kustutades sisutuid sissekandeid ja kõpitsedes veidi neid, mis alles jäid. Peamiselt muutsin sõnastust lausetes, kuhu oli sisse sattunud väljend "paradoksaalne unenägu", asendades selle (minu meelehärmiks) hetkel levinuma sõnapaariga "kirgas unenägu".


Tagasivaade senisele:

Esimene postitus tekkis veidi enam kui aasta tagasi. Nüüd on sinna lisatud ka nupuke siinse blogi veebiaadressi nime seletuse kohta.

Olles TÜ esmakursuslane, torkisin ja uurisin ja puurisin ja avastasin erinevaid une-alaseid tegevusi Tartu piirkonnas.

Kirjutasin napisõnalise ülevaate, kuidas unenägusid paremini mäletada. Lisaks sai üle käidud ühe kursaõe une-teemaline slideshow.

Tsiteerisin tegijaid ja tundmatuid ning postitasin ilusaid pilte.

Arutlesin paari fenomeni üle, mis unenägudega tihedalt seostub: tähelepanu, sensoorne homunculus, somnambulism.

Katsetasin iseenda peal, kuidas inimesele mõjub 48h unedeprivatsioon.

Kritseldasin üles unealaseid hüpoteese seoses kommunikatsiooniga ning isiksusejoontega.

Kirjutasin ühest teadusartiklist kokkuvõtva külalispostituse Jaan Aru teadvuseblogi tarbeks, pealkirjaks kurjakuulutav "Ma tean, mida Sa unes teed!"

Muuhulgas proovisin korra-paar oma postitamissagedust tihedamaks muuta, ilma erilise eduta.
See sissekanne siin on saatuslik kolmas katse (aitäh vajaliku motivatsioonisüsti eest, tundmatu inimene Teeviidalt!)


Tulevikuplaanid:

Publitseerida kokkuvõtvaid ja kergestiloetavaid kirjatükke huvitavatest ja relevantsetest teadusartiklitest (teemavaldkondadeks normaalsed ja kirkad unenäod ning uni üldiselt), hoida kätt pulsil Eesti uneuuringute teemal ja mulle hinge minevatel päevakajalistel sündmustel, jagada huvitavaid ja asjalikke nippe, trikke ja linke ning teha seda kõike senisest kvaliteetsemalt ning mastaapsemalt.

Esimene käegakatsutav projekt algab juba jaanuari teisel töönädalal, kui Eesti Psühholoogiaüliõpilaste Ühendus jagab TÜ ööraamatukogu ajal praktilist teavet õppimise ja une seoste kohta. Kui materjalid ükskord valmis saavad, ilmub vastav postitus kindlasti ka siia blogisse.

No comments:

Post a Comment