Wednesday, February 2, 2011

Uus kuu - uus suund

Nagu ka viimase aja postituste tihedusest võib järeldada, on unenägude raporteerimine muutunud üha kaootilisemaks. Peamiselt seetõttu, ei hommikuti pole lihtsalt mitte midagi mälust kirja panna. Kuna olen ennegi sarnases olukorras olnud (unepäeviku algusaegadel läheb tohutult hästi ning järsku on igasugune progress kadunud), mõtlesin midagi uut proovida.

Juhuse tahtel sattusin sellise artikli otsa: Mediteerimine mõjutab aju hallaine tihedust
"MRT uuringuis nähti, et mediteerijail suurenes hallaine tihedus hipokampuses- aju piirkonnas, mida seostatakse õppimise ja mäluga. Koe tihenemine oli meditatsiooni praktiseerijail toimunud ka aju piirkondades, mida seostatakse eneseteadvuse, kaastunde ning introspektsiooniga."

Mitte-religioosse meditatsiooni (õige terminiga vist "mindfulness") vastu oli mul juba mõnda aega tagasi leige huvi, aga nüüd lisaks ka teaduslikke tõendeid lugedes olen juba päris elevil. Jätkan oma unenägude ülesmärkimist (niipalju, kui neid meenub), kuid samas üritan ka vaikselt oma mõtlemist kallutada rohkem selguse ja antud hetke suunas. Pead kiilaks ei aja!

Kui kellelgi on huvi ja üleliigne tunnike:

1 comment:

  1. Kusjuures eile tirisin paar audio ja E-raamatut meditatsiooni (ja joga) teemal... täitsa huvitavad tunduvad... (Krisile vblla meeliks see joga raamat..999 lk tehnikaid ja hingamis õpetusi.. sullegi võib huvitav tunduda).. Contact if interested..

    ReplyDelete