Sunday, March 20, 2011

Uus kuu - reaalne suund

Pean kahetsusega tõdema, et olen taaskord alla käinud. Unenägude meenutamine on märkimisväärselt halval tasemel ning unetunnid ei taha mitte kuidagi täis tiksuda. Meditatsiooniga tegelemisest ei maksa üldse rääkidagi.

Et mitte hakata vabanduste otsimisega aega viitma, räägin parem tegudest - nüüdsest proovin bolgisse postitada ainult asjalikumat laadi juttu ja teha seda vähemalt kord nädalas! Kõik vanad kahelauselised unenäoraportid on samuti jäädavalt kadunud. "Kevadkoristuse" tuhinas märkasin, et olin jaanuari lõpus unustanud ühe vahva töö postitada - üks Tartu uneuuringute pilootidest.

Veel uudiseid vahepealsest ajast: olen leidnud sõpru Max Plancki aju-uuringute instituudis, vaielnud filosoofidega unenägude teemal ning sidunud kõikvõimalikke koolitöid enda lemmikteemaga. Tänaõhtune üllitis näiteks (ülesandeks koostada kumulatiivne skaala, näitamaks mingit võimekust. Inimene vastab JAH, kuni jõuab küsimuseni, millele ta vastab EI. Skooriks jääb viimase küsimuse number, millele vastatakse JAH. Ja ärge kartke skoore komentaaridesse jätta. Kui keegi ütleb kümendale JAH, siis tema võib kuu peale lennata. Head vastamist!)


Kumulatiivne (Guttmani) skaala paradoksaalsete unenägude võimekuse kohta.
1. Kas harrastad magamist?
2. Kas näed unenägusid?
3. Kas mäletad unenägusid mõnikord?
4. Kas mäletad unenägusid vähemalt kord nädalas?
5. Kas mäletad unenägusid rohkem kui korda nädalas?
6. Kas oled vähemalt korra saanud unenäo ajal aru, et oled unenäos?
7. Kas oled rohkem kui korra saanud unenäo ajal aru, et oled unenäos?
8. Kas oled vähemalt korra suutnud oma unenägu kontrollida?
9. Kas oled rohkem kui korra suutnud oma unenägu kontrollida?
10. Kas oled praegusel hetkel unenäos?

No comments:

Post a Comment